Gallery

More Food

I can’t help that this looks more and more like a foodie-blog, but here are a few more pictures of what we ate in the last few days.

Noch mehr Essen

Ich kann nichts dran ändern, dass dieses Blog mehr und mehr wie ein ausschließlich auf Essen ausgerichtetes aussieht, aber hier sind dann noch ein paar Bilder von dem, was wir in den letzten Tagen gegessen haben:

Yesterday’s supper was oven-roasted green asparagus coated with olive oil and cheese [a mix of Parmesan and Pecorino} and seasoned with Mrs. Dash garlic and herb mixture:

Das Abendessen gestern war im Ofen gegarter grüner Spargel, überzogen mit Olivenöl und Käse [einer Mischung von Parmesan und Pecorino] und gewürzt mit einer Mrs. Dash Gewürzmischung von Kräutern und Knoblauch:

asparagus

Oven-Roasted Green Asparagus w/ Cheese

After that we had oven-baked chicken filets coated with a mix of grated cheese [Parmesan and Pecorino] and mayonnaise:

Danach gab es dann im Ofen gegarte Hühnchenfilets überbacken mit einer Mischung aus Käse [Pecorino und Parmesan] und Mayonnaise:

chcken

The Oven-Baked Chicken Filets (Together with Some Asparagus)

And with that I enjoyed an “Alt Schuss”, a drink I vividly remember from my native German town, Krefeld. It is an Alt-style beer with just a shot of a sweet malt drink. It’s supposed to be alcohol-free malt beer, but I can’t get that here. The Mexican Malta Goya is a good substitute.

Dazu habe ich mit Vergnügen ein Alt-Schuss getrunken, ein Getränk, das ich noch gut aus meiner Heimatstadt Krefeld in Erinnerung habe: ein Alt mit einem Schuss Malzbier drin. Richtiges alkoholfreies Malzbier kann ich hier nicht bekommen, aber das mexikanische Malta Goya ist ein brauchbarer Ersatz.

Alt Schuss

Alt Schuss

This morning we had pancakes for breakfast, with fried bacon, margarine, and Maple syrup for breakfast:

Heue morgen gab es dann zum Frühstück Pfannkuchen mit gebratenem Speck, Margarine und Ahornsirup:

And now it’s time for lunch – some of yestarday’s chicken warmed up.

Und nun ist es Zeit fuer’s Mittagessen: etwas Hühnchen von gestern, aufgewärmt.

36 responses to “More Food

  1. Delicious, makes me so hungry! Great foodie photos, Pit!

  2. That looks delicious – especially the asparagus. Teddy would like that dark beer.

    • The asparagus was really good. We enjoyed it.
      The beer is that dark because there’s the shot of malt stuff in it. Alt by itself is amber in colour.

  3. A somewhat unrelated comment, but would be interested to know how you like your new Nikon camera, now that you’ve had a chance to use it. Is it difficult to handle the shake when shooting at full range? Best, Mary

    • Mary,
      I have some evalution of the A1000 here [https://wp.me/p4uPk8-25c], but the most detailed ones are in German.
      But there’s an important update: I will send the camera back to Nikon for checking and either repair or replacement, because it quite frequently, without any obvious reason, simply shuts down. It does not switch itself off completely, but the monitor gets black and the light at the on/off switch stays on all the time [which is never mentioned in the manual as a possibilty]. In that state nothing works, not any button responds. Sometimes simply restarting the camera helps, sometimes the same glitch immediately re-appears. What is absolutely strnage, though, is that when it is in that state, simply tilting the camera makes the monitor come to life again and the camera is functional. But the moment I point it back at the object I want to take a picture of the monitor is black again.
      As to long range shots: the few I took looked good. No blurring.
      I’ll keep you posted once I have news.
      \Best,
      Pit

  4. I’ll need to stop coming here before meals if you keep this up! I’m ready for breakfast now!!

  5. Schaut alles sehr lecker aus.
    Kennst du den Spruch: „ essen ist der Sex des Alters“?
    😜

  6. Essen und Trinken … hält Leib und Seele zusammen. Bravo. Das habt Ihr erkannt.
    LG Jürgen

  7. I think I gained 2 pounds reading this. Looks good, Pit

  8. Helmut Hartmann

    Mit den Leckereien könnt Ihr schon ein Restaurant aufmachen. Die Bilder für die reichhaltige Speisekarte habt Ihr ja schon zusammen…… Weiter so und wir kommen zur Einweihung rüber……:-)

  9. Bohhh. Hier schaue ich nicht mehr, da bekommt man ja Huuuuuunger 😀 😀

  10. Jetzt bin ich satt Pit, lach…

Hi, what's your take on this? Let me know. - Hallo, und was meinst Du? Schreib' doch mal.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s