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SolarEclipseRoadTrip – Day 4 [Casper/WY: Anniversary Day]

Tuesday, August 22, 2017: Today it was another big day, our 8th anniversary. So let me start with that, and our evening dinner, first, and later post about what else we did that day, i.e. bicycling the Platte River Parkway and visiting Fort Caspar.

SolarEclipseRoadTrip – Tag 4 [Casper/Wyoming: Hochzeitstag]

Dienstag, 22. August 2017: Heute war dann ein weiterer großer Tag, unser 8. Hochzeitstag. Also fange ich einmal damit an, und mit unserem Abendessen, und poste dann später über was Alles wir sonst noch an diesem Tag gemacht haben, nämlich unserer Radtour auf dem Platte River Parkway und unserem Besuch im Fort Caspar.

After an up to then already fantastic day we drove in the late afternoon to the “Silver Fox”, a restaurant which seemed to be quite good according to the reviews we had read on the Internet. To anticipate: we were not disappointed at all – quite the contrary. Even though we had not booked a table in advance, we were seated without much of a wait – if you can call 2 to 3 minutes a “wait” at all. Basically it was just the time the management needed to find and check a table for us. The speedy seating might have been due to the fact that it was quite a large establishment without appearing large, though. The restaurant had a few rooms, and each of them was subdivided again by wooden panelling, so that one really felt on one’s own. The lighting was subdued and there was some soft music in the background. Our first impression was quite a positive one.

Nach einem bis dahin schon ganz fantastischen Tag sind wir abends zum “Silver Fox” gefahren, einem Restaurant, das uns den Beschreibungen nach, die wir im Internet gelesen hatten, recht gut zu sein schien. Um es vorweg zu nehmen: wir sind nicht enttäuscht worden, ganz im Gegenteil. Obwohl wir keinen Tisch reserviert hatten, war die Wartezeit äußerst kurz, wenn man bei zwei bis drei Minuten überhaupt von “Wartezeit” reden kann.  Im Grunde war es wohl nur die Zeit, die man benötigt hatte, um zu sehen, wo man uns unterbringen konnte. Dass es so schnell ging, lag wohl auch daran, dass – wie wir sahen – das Restaurant ziemlich groß war, ohne aber im Inneren groß zu wirken. Es gab mehrere Räume, die dann aber immer noch einmal durch halbhohe Wände unterteilt waren, so dass man sich wirklich fast alleine fühlen konnte – und das Ganze bei gedämpftem Licht und dezenter Hintergrundmusik. Allein schon von daher war schon der erste Eindruck ein überaus positiver.

dinner

Nicely-Laid Table

anniversary

A Most Happy Couple – Still Feeling Newly-Wed

Mary and I shared an appetizer sampler: bacon knots [smoked bacon slices tied into a knot and then grilled], beef maki [marinated and fried tenderloin tips], mushrooms supreme [mushrooms sautéed in Marsala wine, garlic & onions, with a cheese topping], with a ranch dressing in addition.

Mary und ich haben uns dann die Vorspeise geteilt: einen Probierteller mit Speck-Knoten [ein Stück geräucherter Speck, in der Mitte zu einem Knoten verdreht, und dann gegrillt], Beef Maki [marinierte und frittierte Lendenfiletspitzen], Champignons Supreme [Champignons in Marsala-Wein mit Knoblauch und Schalotten sautiert und mit Käse überbacken] sowie dazu einem Ranch Dressing.

dinner

Appetizer Sampler

After the appetizer both of us had a creamed broccoli soup, together with crispy-crunchy hot rolls with butter.

Nach der Vorspeise haben wir beide dann noch eine Broccoli-Sahnecreme-Suppe zu uns genommen, und dazu warme knusprig-knackige Brötchen mit Butter.

dinner

Cream of Broccoli Soup

For her main course Mary had ordered prime rib with baked potato, bacon and butter, while I got beef medallions with a mushroom sauce and French fries. While Mary, as usual, only had water and a diet 7-up, I ordered a glass of Zinfandel to accompany my entrée.

Als Hauptgericht hat Mary dann Prime Rib mit einer Folienkartoffel, Speck und Butter bestellt, während meine Wahl auf Rindermedaillons mit Champignon-Soße und Pommes Frites gefallen ist. Während Mary, wie üblich, nur Wasser und Diät-7-up getrunken hat, habe ich zum Hauptgericht ein Glas Zinfandel bestellt und genossen.

dinner

Beef Medallions

dinner

Prime Rib

We shared our dessert again:  chocolate cake with coffee ice-cream and strawberry garnish. I then had a coffee, too, with my share of the dessert.

Den Nachtisch haben wir uns dann wieder geteilt: Schokoladenkuchen mit Mokka-Eis und Erdbeergarnitur. Dazu gab es für mich einen Kaffee.

dinner

Dessert

Let me end with Mary’s enthusiastic evaluation of our meal and the restaurant: “Food and service were perfect in every way. The bacon knots are a Silver Fox specialty – bacon slices tied in knots [each slice one knot], coated in brown sugar, and crisply fried. Oh my goodness! Yummy, yummy! Pit really enjoyed mushrooms. Said they are cooked just right. Beef maki & ranch dressing is delicious – beef tenderloins, marinated and lightly breaded. Cream of broccoli soup is very tasty – pieces of broccoli in creamy base. With soup we’re served hot crispy crusted bread rolls! Oh yes! You’ve got to know a restaurant is going to be good when you first sit down and there’s nicely-placed butter dish filled with swirly-designed whipped butter! Our entrées were delicious. I had au jus, creamy horseradish sauce, more swirly butter, and REAL bacon served alongside my baked potato, and prime rib and steamed veggies. Pit had a little gravy boat to hold his mushroom sauce. Service was attentive and entire meal was paced in a timely and wonderful fashion. Pit was asked if he wanted his wine before or with his entrée. Our water glasses were refilled regularly, and my 7-up was refilled once. Dessert was deep chocolate cake – cake, fudge custard, and dark chocolate butter cream that had slightly harder texture. Coffee ice-cream was creamy. Such a delightful dinner!

I have nothing to add to that!

Abschließen hier möchte ich dann mit Marys enthusiastischer Wertung unseres Abendessens und des Restaurants: “Essen und Service waren perfekt in jeder Hinsicht. Die Speck-Knoten sind eine Spezialität des Hauses – Speckscheiben in Konten gebunden [jede Scheibe einen Knoten], mit braunem Zucker überzogen und dann knusprig frittiert. Oh du meine Güte! Lecker, lecker! Pit genießt wirklich die Champignons. Sagt, sie sind exakt richtig gar. Das Beef Maki mit Ranch Dressing ist köstlich – Rinderfilet, mariniert und leicht paniert. Die Broccoli-Creme-Suppe ist sehr schmackhaft – Broccoli-Stückchen in einer cremigen Base. Zusammen mit der Suppe werden uns knusprig-knackige heiße Brötchen serviert! Oh ja! Man weiß, dass das Restaurant ein gutes sein wird, wenn man sich hinsetzt und auf dem Tisch ein nett-plaziertes Buttergefäß vorfindet, gefüllt mit gecremter Butter mit einem Wirbelmuster! Unsere Hauptgerichte waren köstlich. Ich hatte eine cremige au jus Meerrettich Soße, noch mehr der gecremten Butter, und RICHTIGEN Speck zusammen mit meiner Folienkartoffel, und Prime Rib sowie gedünstetes Gemüse. Pit bekam seine Champignon-Soße in einem kleinen Soßenboot serviert. Der Service war aufmerksam und die gesamte Mahlzeit war perfekt getimt und wunderbar serviert. Pit wurde gefragt, ob er seinen Wein schon mit der Vorspeise haben wollte oder erst zum Hauptgericht. Unsere Wassergläser wurden regelmäßig nachgefüllt, und mein 7-up einmal. Der Nachtisch war “deep chocolate cake” – Schokoladenkuchen, Buttertoffeepudding, und dunkler Schololadenbuttercreme mit einer ganz leicht festeren Struktur. Das Kaffee-Eis war cremig. Was für ein angenehmes Abendessen!

Dem habe ich dann nichts mehr hinzuzufügen!

70 responses to “SolarEclipseRoadTrip – Day 4 [Casper/WY: Anniversary Day]

  1. Happy anniversary to you and Mary. You’ve had some nice celebrations in the past, but this had to be a special one, given the eclipse. I’m really glad you enjoyed your evening, and were happy with your celebratory meal.

    • That was our thought, tooo, that,because of the solar eclipse on the preceding day, it was a very special anniversary this year. And yes, we were happy too about this restaurant: a perfect evening.

  2. Da habt Ihr es Euch aber richtig gut gehen lassen.
    LG Jürgen

  3. Das war aber ganz sicher ein schöner Abend. Geniessen, das macht das Leben doch aus.
    LG
    Thomas

  4. Ach wie schön, lieber Pit, herzlichen Glückwunsch für euch nachträglich zum Hochzeitstag und alles Gute weiterhin 🙂 LG Annette

  5. Happy together! It’s good to see 🙂 🙂 Wishing you a great week ahead, Pit.

  6. Congratulations and best wishes on your anniversary.

  7. I know it’s a month ago now, but happy anniversary all the same. What a lovely picture of the two of you: I smiled all over my face at that one! Obviously, I’m a total sucker for a bit of romance.

  8. Alles Gute zum Achten : ) Bleibt weiter glücklich & gesund!
    Liebe Grüße
    Petra

  9. Happy anniversary! I bet you didn’t feel hungry for a week after that meal.

    • Thanks, Anneli!
      You’re so right: it was a lot to eat, too much, actually. Well, I did eat mine, but Mary took about half of her prime rib home for the next day.

      • Good thing we don’t do this kind of thing every day, but once in a while for a special occasion it’s a treat. Good idea to take some home for later.

        • I agree: having a meal like that every day I would weig about 300 pounds by now. 😉 At the very least! 😉
          We have taken to taking some food home quite frequently lately.

          • I think you would shorten your life if you ate these big meals too often. The trick is to pace yourself, and I think you’ve already figured that out.

            • I agree. And we do have that figured out. On this trip, btw, we did not for a single time buy sweets at our rest stops, but completely relied on food we had prepared and on fruit we had taken with us.

                • 🙂 Well, it pays off: I’ve lost 20 pounds since the beginning of February.

                  • Wow, I thought you looked extremely slim! Well done!
                    Now how exactely did you do that?? I want to know all about it. 😉

                    • Well, that’s something I can only answer in German: it was “FdH” = Friss die Haelfte.
                      Well, that’s only part of the story. It started some time in January, when our hospital offered a free cardiac screening. On of the results for me was that I might be borderline pre-diabetes. So I went to a diabetes counsellor here at the wellness centre, and we talked a lot of my eating habits – at that time quite frequently only two meals, but quite substantial ones, per day: a good (very) late breakfast, and a quite substantial early supper. The counsellor told me to change that into about five small meals distributed evenly throughout the day. We also talked portion control and “good” food. Well, to cut a long story short: that worked, even if I don’t even yet adhere strictly to that plan. I do have a good portion control, but I still need to add way more veggies to my diet, and I really need to exercise more and regularly. But even so I’m down from 197 pounds at the end of January to 173 now. In between, a few weeks ago, I was even on the lower side of 170 for a day or two. Staying between 170 and 175, though, is my goal. I’d like to get down, in a way, to 165 [as that is the equivalent of 75 kilos], but that might be overdoing it. Still, I’m now at a weight I haven’t been at for nearly 10 years. 🙂
                      And the other good outcome: my blood sugar is fine. Within the limits. All in the “green” area. 🙂

                    • Well done 👍🏻 you are doing so fine and you have inspired me to take more control. I only eat when I’m hungry, no breakfast

                    • Control is the thing! What really helps me is my food diary, where I write down (nearly) exactly what I eat. Plus the fact the I keep my appointments with the dietician. Having to “report” once in a while helps a lot. One doesn’t want to report failure, right?

                    • NO! 😋😶🤓😀

                    • Sorry, dear Pit. My connection is bad, I’l get back to you later. Greetings from Poppelsdorf

              • 🙂 👍🏻👍🏻

  10. Alles Gute, lieber Pir, liebe Mary. Happy Anniversary!! Fein, so ein tolles Bild von euch zu sehen. Ein Festmahl habt hr gehabt, zu Recht. Zu einem guten Leben gehört gutes Essen, sagt unsere Dina. 🙂 Dem gibt’s nichts hinzuzufügen! 🙂
    Liebe Grüße nach Texas,
    The Fab Four of Cley

    • Danke, lieber Klausbernd! 🙂 Es war wirklich ein Abendessen, bei dem Alles timmte!
      Liebe Gruesse, auch an die liebe Dina in Bonn,
      Pit

      • Hipp Hipp hurra für euch!! 😍😍

      • Auch von uns liebe Grüße zurück.
        Oh puh, wir haben immer noch Sommer, wo wir uns doch schon so auf den Herbst und mehr noch den Winter gefreut haben.
        Dann mach’s mal gut, halte dich wacker.
        Ganz liebe Grüße und Feenhauch von
        Siri 🙂 Selma 🙂 Klausbernd 🙂
        Toll, dass bei euch alles vom Feinsten war! 🙂 🙂

        • Hier fallen zwar schon vereinzelt Blaetter von unseren Baeuman, aber es ist meistens doch noch recht warm, wenn auch nicht mehr so ganz im “Puh-Bereich”. In dieser Woche soll es meistens leicht unter 80 Fahrenheit [26 Celsius] bleiben, und wir haben sogar Chance auf Regen. Der waere mehr als hoechstwillkommen.
          Macht’s gut, und schwitzt nicht zu sehr,
          Pit

          • Lieber Pit,
            am Tag haben wir über 20 C, aber nachts wird ziemlich kalt, around 10 C.
            Jetzt habe ich Bärenhunger und es wird Essen gekocht mit Siri und Selma.
            Hab’s fein
            3/4 of the Fab Four of Cley 🙂 🙂 🙂

            • Lieber Klausbernd,
              so Temperaturen wuenschte ich mir auch hier. Na ja, am Tage koennte es schon ein paar Grad waermer sein, aber nachts 10 Grad Celsius: das waere fein. Hier laufen waehrend der gesamten Nacht Klimaanlage plus Deckenventilator im Schlaftrakt/-zimmer.
              Liebe Gruesse an die in Cley “Daheimgebliebenen” und guten Appetit gehabt zu haben,
              Pit
              P.S.: Wie hat Siri und Selma denn ihr Feensueppchen geschmeckt? 😉

  11. Ihr seht so glücklich aus ❤ Ich wünsche Euch viele weitere, schöne, gemeinsame Jahre ❤ Oh ja, da hat Klausbernd recht – zum Leben gehört gutes Essen und Liebe geht ja bekanntermaßen durch den Magen 🙂 Liebe Grüße

  12. Very happy anniversary wishes to you and Mary❣️

  13. Pingback: SolarEclipseRoadTrip – Day 4 [Casper/WY: Fort Caspar] | Pit's Fritztown News

  14. Sounds like a great place to celebrate your anniversary!

  15. Wow, Pit – ein perfektes Abendessen für ein sich frisch vermählt fühlendes Paar, wie wunderschön! ⭐
    Herzlichen Glückwunsch…

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