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A Few Days in Port Aransas

It’s been a while ago already that we were there [actually it was from August 15 to 19], to kind of “pre-celebrate” our 7th wedding anniversary[I posted about it here and here], but it’s only now that I’m posting a few pictures.

Ein paar Tage in Port Aransas

Es ist schon eine Weile her [genau gesagt war es vom 15, bis zum 19, August], dass wir da waren, um sozusagen unseren 7. Hochzeitstag [ich habe davon hier und hier berichtet] “vorzufeiern”, aber erst jetzt komme ich dazu, ein paar Bilder von diesen Tagen zu zeigen.

Here’s where we stayed – as usual, I can say: at the Tropic Island RV Resort. Well, we weren’t there with an RV, we had a kitchenette:

Hier haben wir gewohnt – wie üblich, kann ich sagen: im Tropic Island Caravan Park. Na ja, wir waren nicht mit einem Wohnwagen da, sondern hatten eine “Kitchenette”, das ist eine kleine Wohnung mit Wohnzimmer, Schlafzimmer, Küche und Bad:

The first evening we had our supper at “Virginia’s on the Bay“, one of our favourite restaurants:

Am ersten Abend waren wir zum Abendessen bei “Virginia’s on the Bay“, einem unserer Lieblingsrestaurants:

Port A

Virginia’s

Normally we took care of our own breakfast, but once we ate out, at “Eat’s” [don’t ask me why it’s written that way and what it actually means], and the food was tasty and plenty. The restaurant could really do with more staff, though. There were quite a few empty [though not yet cleared] tables, but it took a while before we were seated. The one girl managing everything from seating the guests, taking orders and checking the guests out was clearly overwhelmed. There was only one more helper, doubling-up as a server and busboy, besides the cook.

Normalerweise sorgen wir für unser Frühstück selber, aber einmal sind wir auch für’s Frühstück aus essen gegangen, ins “Eat’s” [bitte keine Fragen, warum es so geschrieben wird und was der Name eigentlich bedeuten soll]. Das Essen war lecker und reichlich, aber das Restaurant müsste unbedingt mehr Personal einstellen. Obwohl einige Tische frei [wenn auch noch nicht abgeräumt] waren, mussten wir doch eine ganze Weile warten, ehe wir an einen Tisch geführt wurden. Die eine Person, die gleichzeitig für das “Seating” [es ist in den USA ja nicht üblich, dass man sich seinen Platz selber aussucht], das Aufnehmen der Bestellung und das Kassieren zuständig war, war damit sichtlich überbeansprucht. Außer ihr gab es nur noch einen Helfer, der sowohl das Essen brachte als auch die Tische abräumte, und dazu gab es natürlich noch den Koch.

On our last evening we tried out a new place, too, “MacDaddy’s Family Kitchen“, and we were more than happy with our choice, both for the unpretentious ambience and for the food. And me for their beers: more than 20 on tap!

An unserem letzten Abend haben wir ein neues Restaurant ausprobiert, “MacDaddy’s Family Kitchen“, und wir waren sehr zufrieden mit unserer Wahl, sowohl was das unprätentiöse Ambiente als auch was das Essen betraf. Und ich wegen der Auswahl [mehr als 20 vom Fass] an Bier!

I finished my excellent meal off with a cup of their in-house-roasted coffee, which was excellent: one of the best coffees I’ve had so far in any restaurant here in the US. So I decided to buy some to take home. They had none available that evening. So I ordered some to be picked up just before we left for home. Well, I should have asked for the price first. When I got it the next morning, I nearly fell flat on my back: $23.99 for just 12 ounces – not even a pound. But … it is good, very good! So, it’s one of the best I’ve ever had, and at the same time the most expensive I’ve ever bought.

Abschließend habe ich noch eine Tasse ihres Hauskaffees, vor Ort frisch geröstet, getrunken, und der war exzellent: einer der besten Kaffees, die ich je in einem Restaurant hier in den USA bekommen habe. So habe ich mich dann entschlossen, welchen zu kaufen, um ihn mit nach Hause zu nehmen. Sie hatten aber an diesem Abend keinen mehr vorrätig. Also habe ich welchen für den nächsten Morgen bestellt, um ihn auf dem Nachhauseweg abzuholen. Na ja, ich hätte mal besser nach dem Preis gefragt. Als ich den Kaffee nämlich am nächsten Morgen bekam, bin ich fast umgefallen: $23,99 [ungefähr €21,50] für 12 Unzen [ganze 340 Gramm]! Aber … der Kaffee ist gut, sehr gut. Fazit: es ist einer der besten Kaffees, die ich je getrunken habe, aber auch bei Weitem der teuerste, den ich je gekauft habe.

Port A

My Most Expensive Coffee So Far

 

70 responses to “A Few Days in Port Aransas

  1. I have not eaten at either EATS or McDaddy’s. I will have to try them (I must say the 20 beers would be a draw) I can imagine you miss the wonderful coffee available in Germany. I used to love it when I was visiting. We have an espresso machine because we love fresh ground Columbian which we import from Costco. Great post.

    • Good morning, John, and thanks for your commen and for the complimentt. If you go to EAT’S, allow for plenty of time. While we were there, some people simply got tired of waiting to be seated [there were a couple of tables vacant but not cleared] and left. But we think it’s worth the while. A lot of choices on the menu, very generous portions, and tasty.
      MacDaddy’s is worth a try, too. Certainly. What I forgot to mention in my post was the extremely friendly staff. At least our waitress, Jamie.
      I don’t really miss German coffee. I think one can buy very good coffees here in the US, too. I sometimes get my coffee at Costco’s, too, and then it is, believe it or not, their Columbian. I also get a pound of coffee once a month by mail from the Village Roaster in Denver/CO. That’s a birthday and Christmas present from my wife’s cousin. These coffees vary every month for 6 months and then start over. That’s a nice way to try different varieties. But I always need more than just one pound per month. Way more! 😉 So I get my coffee here then, in Fredericksburg, at the Kuechenladen. They have very good coffees, too. I prefer their Columbian [which I’m sippig just now] or their Bavarian Blend. It strikes me why they call a coffee “Bavarian” [I’d think that would be more appropriate for beer], but I like that taste.
      I usually brew my coffee in a drip coffee maker, at least in the mornings. 4 cups is the usual amount then. In the afternoons I normally have 2 more cups, and for those I use a French coffee press. I use that as well to try out new coffees, or for the very expensive ones like the stuff I got at MacDaddy’s. I haven’t used my espresso coffee maker for quite a while as that brews 6 cups, which is too much for me. My wife doesn’t drink any coffee, btw.
      Have a wonderful Labour Day weekend,
      Pit
      P.S.: more about my coffee habits here [http://tinyurl.com/pf32llq].

  2. Das war ja ein kulinarischer Aufenthalt :-). Sieht alles sehr einladend und schön aus. Ich wünsche Dir ein schönes Wochenende, Leonie

    • Hallo Leonie,
      als ich das gepostet habe, ist mir auch aufgefallen, dass das sehr verfressen aussieht! 😉 Aber wir haben auch noch etwas Anderes getan als nur essen! 😉 Dazu kommt auch noch ein Beitrag. Die beiden neuen Lokale haben uns gut gefallen, und nun wird die Auswahl noch schwieriger, wenn wir einmal; da unten sind. 😉
      Hab’ auch ein schoenes Wochenende,
      Pit

  3. nachträglich herzlichen Glückwunsch euch beiden zum Hochzeitstag 🙂

  4. Lieber Pit, was für euch ein relativ normales Entspannungs- / Urlaubswochenende war, wäre für uns etwas ganz anderes und neues. Interessant, wie unterschiedlich doch die verschiedenen Länder – ja Kontinente – sind. Kein Wunder, dass Kommunikation oft so schwierig ist.
    Ein schönes WE von Susanne

    • Hallo Susanne,
      fuer uns ist es an der Kueste immer entspannend. Und ich denke, auch wenn das in dieser Form fuer Euch neu waere, so waere es doch ebenso entspannend. Das Schoene an Port A ist, dass es immer noch nicht ueberlaufen ist, und wirklich kein mondaener Badeort. Es ist zwar deutlich gewachsen gegenueber frueher und waechst immer noch, hat aber andererseits seinen eher kleinstaedtischen Charakter bewahrt. Was mir ganz besonders gefaellt: ein ueber 20 Meilen langer Sandstrand. Da koennen noch so viele Touristen da sein, es verlaeuft sich und man findet immer genuegend Platz.
      Was die Kommunikation ueber andere Laender angeht: ein Ziel meines Blogs hier ist es ja, Anderen die Verschiedenheit, aber auch die Schoenheit der USA vor Augen zu fuehren. Nur per Kommunikation geht Verstaendnis. Das war auch schon zu meinen aktiven Lehrerzeiten ein ganz wesentliches Ziel fuer mich, das ich meinen Schuelern vermitteln wollte.
      Hab’ auch ein feines Wochenende,
      Pit

  5. A beautiful place to stay and to celebrate! It looks like a great day. 🙂

    • It certainl;y is a great place, Amy. Our most favourite spot on the Guilf Coast. And we really had a few wonderful days there.
      Enjoy your Labour Day weekend even if you’re abroad,
      Pit

  6. Port Aransas is one of my favorite places in Texas. I landed there after my first offshore sail (although we were meaning to go to Port O’Connor, but never mind that), and used to keep a boat at Island Moorings and go down on weekends. When I began varnishing, I had some customers there, too. One year, my mother came down for a month, and we stayed at a place much like yours for a month, while I did some varnishing.

    It’s gone a little upscale, now. Twenty-five years ago, a photocopied “book” circulated among the locals titled “You Know You’re From Port Aransas If…” It was true, and hilarious, filled with gentle pokes at the tourists, and a lot of wry humor about the collection of quirky folks who did just enough to get along, so they could spend their days fishing, drinking, dealing dope, or generally laying about. I haven’t been down there for a while. It would be interesting to go back and see the changes.

    • It is our favourite place on the Texas Gulf Coast – definitely.
      So you landed there after a sailing trip?! I keep looking for sailing-boats to hire, but there seem to be none. At least not bare boat. I’d love to do some sailing from there, or from Corpus.
      It certainly has become different from earlier years. My wife still knows it from her childhood – and then it was much different, of course. But it still is worth a visit. You should give it a try.
      Have a great Labour Day weekend,
      Pit

      • As a matter of fact, my sailing instructor, and the boat I learned to sail on, are in Aransas Pass now. If anyone could give you good information, it would be Tom Doran. If you click on the “HSYC Charters” link, you can see Isla, the boat that started my sailing career. I first met him when he was here in Galveston, and a friend chartered his boat for a birthday party. I asked him that night if he’d teach me to sail, and the rest, as they say, is history.

  7. I wonder why I’m suddenly feeling hungry? 🙂 🙂

  8. Also der Kaffee klingt toll, Pit. Qualität hat ihren Preis, was? Manchmal muss man sich sowas gönnen 🙂
    Auf der Frühstückskarte habe ich doch glatt Schweizer Käse entdeckt, hihi 😆
    Hab ein gutes Wochenende…

    • Ja, Qualität hat ihren Preis. Der Kaffee schmeckt echt toll, und ich bin froh, dass ich ihn habe. Aber ob ich ihn gekauft hätte, wenn ich den Preis vorher gekannt hätte? Ich weiß wirklich nicht. Aber dann wäre mir ein echter Genuss entgangen.
      Tatsächlich, das Steak ist mit Schweizer Käse überbacken – angeblich. Aber was man hierzulande als “Schweizer Käse” bezeichnet, würde Dir die Tränen in die Augen treiben. Das ist höchstwahrscheinlich “processed cheese”, also wie in Deutschland “Scheibletten, und nicht aus einem guten Stück Originalschweizer geschnitten. Selbst gute Delikatessengeschäfte fuehren den nämlich nicht. ;(
      Hab’ eine feine Woche, liebe Marion,
      Pit

  9. Sometimes it’s worth treating ourselves and I’ve done the same purchasing some rather expensive coffee. One of my favorites was bought in Crested Butte, CO for $20 a pound. Sounds like you have me beat 😆 I’ll be in TX Jan and Feb and may have to splurge and give this coffee a try!

    • You’re right: sometimes we need to treat ourselves to something really really good.
      So you’re planning to be in TX in January and February? Holler, if you’re not too far away or even here in Fritztown, and we can meet.

  10. Sounds as though you had a lovely time, 20 beers sounds wonderful, but not the cost of the coffee. I think I’d be framing t on the wall for that!

  11. The Tale Light Trekkers

    Yum! Everything looks so delicious! Glad you had a nice time!
    http://www.thetalelighttrekkers.com

  12. Yipes, did you tell them you didn’t want to buy the roaster, just the coffee?! On the other hand, sometimes a good cup of coffee is worth it. When I was on the Big Island, I had a similar experience with some Kona coffee and it was even more expensive than the one you bought. Sigh

    • Well, as you say: a good cup of coffee is worth it. And once in a while you have to treat yourself to something good.
      I’ve had Kona before, too. Thta’s a really excellent coffee. It used to included in the gift my cousing sends me: the monthly coffee from the Village Roasters in Lakewood. There used to be one p[ound in the 6-month subscription. But unfortunately no longer. 😦 They sell it, I believe for $30 per pound, and it is the real thing, not a blend og Kona and less expensive coffees.

  13. That sure looked like time of well spent with very, very good food!

  14. Hallo Pit,
    für einen frisch gebrannten Kaffee würde ich auch hohe Preise ausgeben. Neulich gab es im TV eine gute Sendung zum Theme Kaffee /Tee und deren Preisgestaltung: http://orig.www.ndr.de/fernsehen/epg/import/Aufgebrueht-und-abkassiert,sendung547380.html .
    Kapselkaffee von dem Markenhersteller kostet 30€ auf 500g!
    Dann doch lieber speziell gerösteten.
    Prost! Uta

    • Hallo Uta,
      danke fuer den Link. 🙂 Da muss ich noch mal laenger/genauer reinschauen. Gelegentlich gebe ich gerne mal (relativ) vile Geld fuer einen exzellenten frisch geroesteten Kaffee aus. Es muss aber nicht immer so teuer sein wie der hier. Hier in Fredericksburg haben wir eine kleine Kaffeeroesterei, die auch einen ganz passablen, aber preiswerteren Kaffee verkauft.
      Kapselkaffee kommt mir NIE ins Haus. Und zwar weniger des Preises wegen als wegen der unsaeglichen Umweltbelastung.
      Hab’ eine feine Woche,
      Pit

  15. Just think of how much coffee you’ll eventually get for $24, though – much more coffee than you would get beer. It’s downright cheap compared to beer! (And not as good, but then again, people tend to wonder why you’re drinking beer in the morning if you choose to do it.)

  16. Looked like a great trip and that breakfast food…yummy! Happy belated Anniversary Pit!

  17. One of my favorite places. I camped at the other end of the island at Mustang State Park for a week when I was traveling the counrry in my RV. And I took the bost out of Port Aransas to see the whooping cranes. Thanks for the memories. But I’m a Jack and Coke old broad.

  18. A belated Happy Anniversary! Looks like you had a good time!

  19. Curmudgeon that I am, I’ll attribute the strangely punctuated Eat’s to the fact that for decades most American schools have practiced social promotion. Social promotion means allowing kids to go on to the next grade in school just because they’ve gotten a year older, no matter how little they’ve learned. It’s common now to see people making the plural of a noun by adding ‘s rather than just s. Some people incorrectly write the third-person singular of the present tense of a verb the same way, e.g. “He eat’s supper at 7 o’clock.” It seems that hardly anyone knows the difference between its and it’s. And the situation is getting worse, not better.

  20. I’ll remember to dine at the Virgina’s and MacDaddy’s. Looks delicious.

    • Hi Amy,
      Both places were great. Virginia’s has the advantage of the views of the harbour. Other places in Port A we like are Trout Street Bar & Grill [http://www.tsbag.com/] and Oceans of Sea Food. The latter looks like a whole in the wall, but food and service are good. Friends of mine also recommended The Crazy Cajun, but we haven’t eaten there yet. Since you will be in Rockport, you should try Charlotte Plummer’s [http://www.charlotteplummers.com/].
      Enjoy your stay at the coast,
      Pit

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