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BBQ Continued

Yesterday we did some pork chops on our new bbq pit, and they turned out good, too. A tad on the dry side, though. But then, pork chops very easily go dry when they’re being cooked. I’ll have to find out what to do to keep them juicy – fairly juicy at least. This time, I cooked two of them on the grate, just grilling them, and two in the smoker part of the grill, after they had been on the grate over the charcoal fire for a few minutes. Here’s the result:

Barbeque: Fortsetzung

Gestern haben wir ein paar Schweineschnitzel auf unserem neuen Grill gegrillt, und sie sind auch gut geworden. Ein klein wenig trocken, allerdings. Aber Schweineschnitzel werden nun einmal sehr leicht trocken. Ich muss noch herausfinden, was ich tun kann, dass sie etwas weniger trocken werden. Dieses Mal habe ich zwei auf dem Grill gehabt, bis sie vollständig gar waren, und zwei habe ich auf dem Grill über den glühenden Holzkohlen angebraten und dann zu Ende geräuchert. Hier ist das Ergebnis:

pork chops

Yummy Pork Chops

Everything – and I mean EVERYthing – is ready!  😉

Alles – uns ich meine wirklich ALLES – ist bereit!  😉

be prepared

Following the Old Scouts’ Motto: “Be Prepared!”

BBQ-ing the Texas-German way, with Warsteiner!  😉

BBQ auf texanisch-deutsche Art: mit Warsteiner!  😉

bbq-ing

Warsteiner and Pork Chops

21 responses to “BBQ Continued

  1. Have you tried brining the chops? Tends to keep them moist.

  2. Warsteiner is my Dad’s FAVORITE beer……glad the new BBQ worked out well. Marinating the chops in whatever you want to will help keep them moist.

    Hugs, Sammy (and Mom Pam)

    • Hi Sammy,
      Thanks for wandering by my blog and for your comment. So, Warsteiner is your dad’s favourite beer. He has a good taste! Well, I like Warsteiner [light and dark], but Bitburger, too. That’s a tad more hoppily-bitter than the Warsteiner.
      Thanks for the advice re marinating the chops. 🙂 I’ll definitely try.
      Hugs and pats,
      Pit

  3. Mhmmm, mir läuft schon wieder das Wasser im Mund zusammen. Gut, dass es noch früh morgens ist :-). Liebe Grüße und eine schöne Woche Pit wünscht Dir Leonie

    • Da kommen bestimmt noch mehr Beiträge, die Dir das Wasser im Munde zusammenlaufen lassen. 😉
      Auch Dir eine schöne Woche, und liebe Grüße ins Rheinland,
      Pit

  4. Prost Pit!
    Ist deutsches Bier in USA wesentlich teurer?
    LG – Uta

    • Danke! 🙂
      Deutsches Bier (in Flaschen) ist hier schon ein wenig teurer als hiesiges, aber nicht sehr viel. Für einen 6-er Pack Warsteiner [ca. 0,3 Ltr. Flaschen] z.B. zahle ich hier im Supermarkt $8, also etwa 7,25 Euro. Aber das hiesige ist nicht trinkbar – jedenfalls nicht die “Plörre” aus den Großbrauereien. Das aus den kleineren [“Microbreweries”] ist meistens wirklich gut. Dann aber im Preis fast gleich mit den deutschen Bieren. Hier im Supermarkt bekomme ich übrigens auch Bitburger und Becks in Flaschen. Und da wir ja in deutschem Siedlungsgebiet lebe, bekomme ich hier in vielen Restaurants deutsches Bier sogar vom Fass! 🙂
      Liebe Grüße,
      Pit

  5. Wünsche einen schönen Montag ist ja wieder lecker was ich sehe ich esse auch gerne gegrilltes..Ich wünsche dir eine gute und schöne Woche eine Umarmung Gislinde

  6. Here is my no fail recipe for juicy BBQ pork chops: let them swim (not drown) in a good BBQ sauce for a while and then quickly BBQ them for only a few minutes on a hot BBQ , depending the size. the ones you are showing I would only BBQ 3minutes at each side and keep them nicely pink on the inside. Before eating loosely covering it aluminum foil and rest for 5 minutes. This part is very important, it releases the juices. Bon appetit, BBQ is my favorite kind cooking! Johanna

    • Thanks for the advice, Johanna. When I read that, I remembered having found this advice years ago in Germany and even having cooked juicy steaks that way. I just forgot abiut it, but I’ll certainly try it.
      Have a wonderful day,
      Pit

  7. Oans, zwoa, g’suffa! 🙂

Hi, what's your take on this? Let me know. - Hallo, und was meinst Du? Schreib' doch mal.

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